JDWenWeek

Geplaatst op: 23.08.17

De eerste dagen zitten erop. Dit jaar op een nieuwe locatie, Camping Johan te Jeugdorp.

JdWen-Week,

143 enthousiaste leerlingen arriveerde met misschien wel net zo zenuwachtige ouders op de camping. Samen met papa en mama nog even de tent opzetten, de bedjes alvast opmaken en de knuffeltjes stiekem onder het kussen. Woensdag zijn we na de eerste kennismaking naar de stad gelopen waar de leerlingen in kleine groepjes een moderne variant hebben gedaan van de ouderwetse speurtocht. Middels telefoontjes hebben zij vragen moeten beantwoorden over de stad en over Johan. De leerlingen zijn ontzettend enthousiast bezig geweest. Na meer dan 15 kilometer gelopen te hebben druppelden de eerste leerlingen weer, moe maar voldaan, binnen op de camping waar ondertussen de BBQ’s al volop stonden te roken. Met dank aan een twee vrijwilligers en de tutoren hebben we van een culinaire BBQ mogen genieten, met 160 man tegelijk!! 

Na het eten hebben de kinderen samen met de mentor even wat teamspelletjes gedaan zodat ik samen met Daan het grote kampvuur kon voorbereiden. Onder begeleiding van Stefanie hebben we de dag muzikaal afgesloten bij het kampvuur. Een vermoeiende maar geweldige eerste dag.

De nacht is relatief rustig verlopen en het ontbijt misschien nog wel rustiger. De koppies van de 143 leerlingen zien er al iets anders uit dan de dag ervoor. Een mengsel van vermoeidheid en enthousiasme is af te lezen op de gezichten. Na het ontbijt zijn we met z’n allen naar Reeland gelopen waar Musae en Vossius ons op staan te wachten. Met veel dankbaarheid heb ik daar de leiding overgedragen aan Ruben Eland en Fé Vermeulen. Ze hebben dat geweldig gedaan. De leerlingen zijn fantastisch bezig geweest. 

Zo terugkijkend ben ik ontzettend tevreden over de JdWen-Week van schooljaar 2017-2018. Ik wil iedereen bedanken voor de enorme inzet. Zonder hulp is het onmogelijk zo’n topweek te organiseren. In het bijzonder de hulp die ik heb gekregen van de collega’s die aanwezig waren op het kamp, bedankt!!