Landenfeest 1e Klas

Geplaatst op: 23.02.17

Het is 23-02 februari 2017, storm Doris trekt over Nederland. Storm of niet, vandaag is de dag. De dag dat we ondanks alle verschillen in de wereld de culturen willen laten samen komen. Vandaag vooral de verschillende smaken uit deze culturen!

Italië, Mexico, Spanje, Griekenland, Frankrijk en de Verenigde Staten zijn dit jaar vertegenwoordigd bij het landenfeest. Iedere klas heeft één land toegewezen gekregen. Naar de keuken van dit land zijn de meest creatieve maar vooral ook heerlijke gerechten op tafel terecht gekomen. Van Pizza tot moussaka en van Taco’s tot hamburgers, voor ieder wat wils. Met ruim 170 leerlingen hebben we genoten van een super maaltijd. Een maaltijd die de geschiedenis boeken in kan gaan waar de Mexicanen vrede hebben gesloten met de Amerikanen en waarbij de Franse stokbroden werden geruild voor de Italiaanse pizza’s.  Zelfs de desserts zijn in stijl opgediend. Tiramisu, Griekse Yoghurt en natuurlijk de “Gelato”. Aan het einde van het diner was het aan de jury te bepalen wie werd uitgeroepen tot ‘beste keuken van 2017’. En zoals wel vaker het geval, bleek ook nu Italië de beste keuken te hebben.

Dat wil niet zeggen dat er van de andere keukens niets is gegeten. Amerika was in een recordtijd van nog geen 5 minuten volledig ‘uitverkocht’! Hamburgers, chicken wings en donuts. Wat wil een kind nog meer?