Projectweek 2016-2017 klas 1

Veel leerlingen en collega’s zijn deze dagen de deur uit. Klas 3 is in Vlaanderen, klas 4 zit verspreid over Engeland en de Ardennen. En de tweede klas leerlingen zijn ontzettend druk met “Cross Your Borders”. Maar ik zit in klas 1, ben ik dan vrij? Zeker niet, de eerste klas leerlingen hebben zich bezig gehouden met verschillende dingen. Hieronder een schets van de projectweek 2016-2017.

Dinsdag 18 april

We zijn de week begonnen met een sportdag. In de Reelandhal hebben 31 teams gestreden om de (ere)titel. De leerlingen zijn ontzettend fanatiek bezig geweest met volleyballen. In de eerste fase is bepaald in welke finalepoule je terecht zou komen. In de finalepoules hebben 4 hun uiterste best gedaan deze poule te winnen. We kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve dag, gelukkig zonder blessures!

 

Woensdag 19 april

“Het schoolreisje!” In alle vroegte zijn we met alle leerlingen vertrokken richting Zuid-Limburg. Helaas reden we vrij snel de file in maar hebben we door een omweg niet al te veel vertraging opgelopen. De gidsen van de Romeinse katakomben stonden al te springen bij aankomst. Met een kaarsje in de hand zijn we de donkere gangen in gegaan van de katakomben. Veel verhalen van de gidsen spraken erg tot de verbeelding. Maar het moment dat de kaarsen uit mochten was voor vele toch wel het hoogte punt. Vervolgens zijn we weer in de bus gestapt om met een korte rit aan te komen in Heerlen. Het thermenmuseum omvat (letterlijk) een opgraving. Hier is een Romeins badhuis gevonden en goed bewaard gebleven. Veel details zijn nog terug te vinden. In dit museum zijn de leerlingen zelfstandig aan de slag gegaan met een vragenboekje. De antwoorden op deze vragen waren terug te vinden in het museum. De meeste leerlingen zijn enthousiast aan het werk gegaan waar andere gewoon vooral wilden kijken. Na een film over het badhuis zijn we rustig richting bus gelopen voor de toch wel lange busreis. Althans, wat voor de begeleiding een lange busreis was, is voor de leerlingen één groot feest geweest. Gelukkig zonder files op tijd weer terug in Dordrecht. Een topdag!

 

Donderdag 20 april

Deze dag, georganiseerd door de sectie klassieke talen onder leiding van dhr. Boets en mevr. Tonino stond in het teken van de klassieke oudheid. Leerlingen zijn heel de dag zelfstandig bezig geweest met mythes, sages en mooie beelden maar dan wel op een manier waarmee we in 2017 vertrouwd zijn. Filmpjes, telefoons en posters. Tussendoor stond er een echte Romeinse lunch voor hen klaar in de aula. Maar voordat ze konden aanvullen moesten er nog wat producten gekocht worden op de ‘markt’ waar een aantal 5e klas leerlingen de verkopers waren. Of dat nog niet spannend genoeg was moest het ook nog in het Latijn gekocht worden!

 

Vrijdag 21 april

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Doe voorzichtig in het verkeer, daarom organiseren we ook dit jaar weer een dag waarbij de leerlingen een hele dag bezig zijn met de verkeersveiligheid. Onder leiding van Team Alert zijn er verschillende workshops gegeven om leerlingen weer even op scherp te zetten. Via een debat, een voorstelling en een interactief groepsgesprek geven we de leerlingen weer iets mee over het belang van de veiligheid in het verkeer. 

We hebben de week als leuk en gezellig ervaren. De leerlingen zijn enthousiast bezig geweest, iedere dag weer. De vakantie komt wel op een goed moment. Weer even bijtanken en dan de laatste periode tot aan de zomervakantie. Leerlingen, begeleiding en iedereen die heeft geholpen, bedankt voor een fantastische week!