Sporten voor Sophia 2017

Geplaatst op: 12.02.17

Sporten voor Sophia vond afgelopen weekend voor de 26te keer plaats. Het werd een onvergetelijk sportfestijn met een opbrengst van maar liefst €476.662,-.

Geld dat in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis ontzettend goed besteed gaat worden. De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar:

Meer lucht voor kinderen met afwijkingen aan de bovenste luchtwegen

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis zorgt voor kinderen met afwijkingen aan de bovenste luchtwegen waarvoor ze geopereerd moeten worden om weer zelfstandig te kunnen ademen. Helaas blijft bij veel van deze kinderen de bovenste luchtweg te nauw of te slap. Ze zijn hierdoor vaak ernstig beperkt in hun dagelijks leven. Elke ademteug kost moeite, jaar in jaar uit. Gevolg is dat ze niet kunnen meespelen met hun leeftijdsgenootjes zonder benauwd te worden en ze vaak ziek zijn. Dat moet dus beter! Met onderzoek zal de behandeling verbeterd worden om zo levenslange benauwdheid te voorkomen.

 

Sportevenement van formaat

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 februari werd er gespind voor het goede doel in het Topsportcentrum in Rotterdam. Bijna 2000 fietsers werkten zich daar in het zweet. Ook een spinningteam van leerlingen en medewerkers van het Johan de Witt-gymnasium heeft deelgenomen aan deze spinningmarathon voor het Sophia kinderziekenhuis. Voor de deelnemers is zoveel mogelijk geld inzamelen voor zieke kinderen de belangrijkste drijfveer, En dat is gelukt.

Het spinningteam van het Johan de Witt-gymnasium (bestaande uit , Nils de Kloe, Sanne Boshouwers, Edith Borsje, Eva Mooij, Eva de Palo, Veerle Hoogerwerf, Pien de Leeuw, Hidde Veenema, Tessa van den Bergh, Milan Braaksma, Winni Florijn, Ruben Vos, Lotte Schöningh, Sander Boone, mw. de Zeeuw, dhr. Boets, dhr. Visser, dhr. Balistreri en dhr. de Kloe) heeft uiteindelijk een totaal bedrag van €3576,- bij elkaar gefietst.

Net als de voorgaande jaren was het een groot succes en een belevenis voor iedere deelnemer. Gehuld in rode en zwarte JdW-shirts werd gedurende 3 uur gedreven en fanatiek gesport. Het tempo werd hoog gehouden en de weerstand opgeschroefd tot het maximale van het kunnen van iedere deelnemer. Begeleid door een harde beat, fanatieke ‘presenters’ en goede verzorging tijdens het fietsen nam het enthousiasme binnen het hele team toe om het eind te halen.  Moe maar voldaan stapte het team dan ook na (ruim) 3 uur tevreden van de fiets.