LandenFeest 1e klas 2017

Geplaatst op: 23.02.17

Het is 23-02 februari 2017, storm Doris trekt over Nederland. Storm of niet, vandaag is de dag. De dag dat we ondanks alle verschillen in de wereld de culturen willen laten samen komen. Vandaag vooral de verschillende smaken uit deze culturen!

Italië, Mexico, Spanje, Griekenland, Frankrijk en de Verenigde Staten zijn dit jaar vertegenwoordigd bij het landenfeest. Iedere klas heeft één land toegewezen gekregen. Naar de keuken van dit land zijn de meest creatieve maar vooral ook heerlijke gerechten op tafel terecht gekomen. Van Pizza tot moussaka en van Taco’s tot hamburgers, voor ieder wat wils. Met ruim 170 leerlingen hebben we genoten van een super maaltijd. Een maaltijd die de geschiedenis boeken in kan gaan waar de Mexicanen vrede hebben gesloten met de Amerikanen en waarbij de Franse stokbroden werden geruild voor de Italiaanse pizza’s.  Zelfs de desserts zijn in stijl opgediend. Tiramisu, Griekse Yoghurt en natuurlijk de “Gelato”. Aan het einde van het diner was het aan de jury te bepalen wie werd uitgeroepen tot ‘beste keuken van 2017’. En zoals wel vaker het geval, bleek ook nu Italië de beste keuken te hebben.

Dat wil niet zeggen dat er van de andere keukens niets is gegeten. Amerika was in een recordtijd van nog geen 5 minuten volledig ‘uitverkocht’! Hamburgers, chicken wings en donuts. Wat wil een kind nog meer? 

Tijdens het uitbuiken aan de grote tafels konden de leerlingen zich mentaal en fysiek voorbereiden op de oer Hollandse spelletjes. Stoelendans, sjoelen, spijkerpoepen, touwtrekken, basketbal, liedjes raden, ballen gooien en zaklopen. Genoeg te doen met een goed gevulde buik. De spelletjes zijn een schot in de roos voor de kinderen. Lachende gezichten, fanatieke blikken en zo nu en dan zelfs een telleurstelling bij een verliezend potje touwtrekken of bal gooien. Het enthousiasme straalt er vanaf. Dit alles is mogelijke gemaakt door leerlingen uit de 5e klas. Het vossius heeft de organisatie op zich genomen en alle tutoren uit klas 5 hebben de kinderen geweldig gestimuleerd om er een gezellig avond van te maken. Dit hebben ze ontzettend goed gedaan met elkaar. Zo nu en dan was het zelfs onduidelijk wie nu in de 5e zat en wie in de 1e. Je laat je natuurlijk als snel gaan met zoveel leuke spelletjes.

Na een korte maar hevige bezemsessie aan het einde van de avond kunnen we terug kijken op een succesvolle avond. Het landenfeest was gezellig, sfeervol en actief! Vossius, tutoren maar vooral ook de eerste klas leerlingen, bedankt!