Eerste JdW-Pubquiz voor leerlingen uit klas 4

Geplaatst op: 13.01.16

Jl. woensdag werd voor het eerst de JdW-Pubquiz gehouden voor leerlingen uit klas 4. Doel van de activiteit was om een positieve impuls te geven aan de groep vierdeklassers en de onderlinge samenhang te vergroten....

Jl. woensdag werd voor het eerst de JdW-Pubquiz gehouden voor leerlingen uit klas 4. Doel van de activiteit was om een positieve impuls te geven aan de groep vierdeklassers en de onderlinge samenhang te vergroten. Tijdens het 4e en 5e uur kwamen alle leerlingen in de aula bijeen om, verdeeld over 24 teams, tegen elkaar uit te komen in 10 ronden. In die 10 ronden, elk bestaand uit 10 vragen, werd de kennis van de leerlingen op diverse gebieden getest en konden er punten (maximaal 100) worden verdiend. Vragen konden van tevoren door de vaksecties worden aangeleverd, zodat opgaven over Nederlandse spelling afgewisseld werden met vragen over bijvoorbeeld de capaciteit van voetbalstadions. Om het geheel ordelijk te laten verlopen, werden de vragenrondes omgeroepen door ‘speakers’ Jessica Abcouwer en Charles van Andel, was er een jury (aangevoerd door ex-collega Eunice Odeh) en zorgden mentoren ervoor dat de leerlingen niet bij elkaar spiekten of hun mobiel gebruikten om antwoorden op te zoeken.

De leerlingen hebben erg enthousiast en competitief gestreden om de teamtrofee: een fraaie set chocolade Paashazen. In de ‘Ren-je-Rot’-ronde kon bovendien een individuele prijs gewonnen worden. Voor het team met de meest originele teamnaam was er een eervolle vermelding.

 

de Pubquiz-jury.